Pelikierros
Tutkimusten mukaan pelaaja kävelee kierroksen aikana 8-12 km matalalla sykkeellä. Hapenkulutus (VO2) on vähäistä, eikä maitohappoa juurikaan pääse kertymään. Tämän vuoksi tyydyttävän peruskunnon (VO2Max 40-45ml/kg/min) omaava golfari jaksaa hyvin pelata kierroksen ilman, että väsymys vaikuttaa pelisuoritukseen.
Lyönti
Wellsin ym. 2009 mukaan golflyönti kestää kokonaisuudessaan noin kaksi sekuntia, jona aikana mailanpään nopeus voi nousta 160 km/h. Varsinaisesti voimantuottoaikaa on kuitenkin vain noin 0,2 sekuntia.
Lyönnin aikana tärkeimmät työskentelevät lihasryhmät ovat pakarat, vinot vatsalihakset, jalkojen lähentäjät, selän suorat ojentajat, leveät selkälihakset ja olkapään sisäkiertäjät.
Fysiologisesti tarkasteltuna lyönti vaatii räjähtävyyttä, liikehallintaa ja erinomaista liikkuvuutta.
Miksi fysiikkaharjoittelua
Golflyönnin biomekaniikan kautta mietittynä lyönnissä voima tuotetaan jaloilla, josta liike-energia siirtyy keskivartalon ja olkapäiden kautta käsiin ja siitä mailanpäähän.
Joten, jotta voit lyödä pidempiä lyöntejä, tarvitset lisää voimaa ja räjähtävyyttä.
Pienryhmässä tehtynä treenaaminen on hauskempaa ja usein myös tulokset paranevat nopeammin, koska kaverit tsemppaavat toisiaan parempiin suorituksiin.
Mitä hyödyt?
Huippuammattilaisen valmennuksessa tehdyllä voima- ja liikkuvuusharjoittelulla
Valmennukseen kuuluu:
Valmennuksen sisältö ja aikataulu
Golfvalmentaja Tommi Linnan kommentit fysiikkavalmentaja Sepi Urpilaisesta.
”Sepi on alansa ehdotonta huippua ja perustaa valmennuksensa tutkittuun tietoon eikä mutu tuntumaan. Valmentajana Sepi on vaativa, mutta töitä tehdään pilke silmäkulmassa. Valmennettavien kehittyminen on Sepille kunnia-asia ja sen vuoksi kehitys hänen vetämissään ryhmissä on poikkeuksetta erinomaista”.